Pentru PacientiAm discutat cu multi pacienti in situatia ta. In Romania se estimeaza peste 300.000 persoane cu epilepsie, deci te asiguram ca nu esti singur. Stim de frica ta de a nu face o noua criza in public, de atentia permanenta de a nu te expune unei situatii considerate de risc, de of-ul legat de permisul de conducere, de etichetele puse de colegii de la scoala , cei de la munca ori de cei care te inconjoara. Stim de ingrijorarea de a nu te lovi in timpul unei crize, chiar daca atunci nu simti absolut nimic si asta te mai linisteste. Stim de emotiile pe care le au membrii familiei tale de fiecare data cand esti departe de ei.

Stim de emotiile tale ca parinte, cand copilul tau a facut o noua criza, in ciuda tratamentului. Stim cum te-ai trezit dimineata la 4 sa iti privesti cum doarme copilul si sa te bucuri ca nu a facut o criza.

Stim cum a trebuit sa faci alteori sute de kilometri sa vii pana intr-un centru universitar sau in oras mare unde un medic neurolog care avea pe cap multe si incerca sa fie omenos, ti-a vorbit 3 minute despre cum trebuie sa faci un EEG “sa vedem cum mai stam” si te-a intrebat daca ai mai avut vreo criza de cand nu v-ati vazut. Si acolo ai facut un EEG cam in graba, de 10 minute, apoi te-ai intors in aceeasi zi acasa, cu o reteta in mana, neclar cu rezultatul, cu autobuzul sau cu trenul de seara.

Ne dorim altceva. Sa gasim oamenii aceia pasionati – pentru ca stim ca mai exista medici si asistenti cu har in Romania– care sa nu se grabeasca. Sa te intrebe si sa te si asculte cand raspunzi. Sa gasim oamenii aceia exigenti mai intai de toate cu ei insisi si cu lucrurile din jurul lor, cu respect pentru cei care ii inconjoara, cu recunostinta pentru ceea ce traiesc, competenti si multumiti de ceea ce fac. Medici si asistenti cu dorinta de perfectionare permanenta, care nu se plang inainte de a face ei insisi tot ce le sta in putere sa schimbe lucrurile din sistemul deseori imperfect in care traiesc.

Si dupa ce ii gasim , acolo, cat mai aproape de tine, poate chiar in orasul tau, sa le oferim acestor medici o sansa reala sa lucreze intr-o retea de telemedicina in epilepsie , cu un echipament videoEEG performant, cu un asistent competent in ceea ce face. In reteaua de telemedicina orgoliile nu isi au locul, medicii se consulta intre ei despre cazurile intalnite , cer parerea unora mai experimentati decat ei fie in tara, in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, fie din Elvetia, Israel, Canada sau Danemarca. Totul dintr-un singur motiv: vrem sa fim siguri ca TU ai un diagnostic corect si complet, stii exact ce forma de epilepsie ai, ce medicament ti se potriveste cel mai bine, ce efect are medicatia, cand trebuie ajustata doza, cand ai putea intrerupe tratamentul, si multe multe altele. Pentru ca iti dorim sa ai o viata normala.