World Doctors Orchestra (WDO) este astazi un ansamblu muzical din care fac parte in jur de o mie de medici din peste 50 de tari de pe toate continentele.

Dirijorul –Stefan Willich este cardiolog in Berlin si fondatorul WDO. Scopul tuturor membrilor orchestrei este sa aminteasca lumii ca nici granitele, nici interesele politice sau economice nu ar trebui sa limiteze accesul si dreptul la ingrijirea  medicala. De aceea, de doua ori pe an, de fiecare data in alta parte a lumii, doctorii muzicieni din WDO se intalnesc pentru a sustine un concert in scop caritabil.

Lions Club Transilvania a invitat inca din 2013 orchestra WDO in Romania pentru a sustine un turneu . In luna mai 2016 este randul Romaniei sa se bucure de sunetul acordurilor clasice ale WDO, dar si de donatia care se va indrepta in folosul persoanelor cu epilepsie si care va insemna imbunatatirea calitatii examinarii neurologice si EEG. Fondurile stranse vor sprijini infiintarea primelor cinci noduri ale unei retele nationale de telemedicina in epilepsie.

Medicii din WDO vin in Romania cheltuind timpul si banii proprii. Costurile de calatorie, de cazare si partial de hrana sunt acoperite de catre membrii orchestrei.

Sosirea va fi in Cluj-Napoca, duminica 22 mai. Repetitiile se desfasoara pe sectiuni, in zilele de 23-26 mai. Tradiția WDO cere ca programul fiecărui concert să cuprindă o piesă autohtonă și una creată special pentru această ocazie. De compoziția în primă audiție responsabil este Șerban Nechifor, fiul lui Ermil Nechifor, fondatorul Orchestrei Medicilor din București.

CONCERTE WORLD DOCTORS ORCHESTRA

Concert Thailand 2016

Concert Thailand 2016

Concert Barbados 2015

Concert Barbados 2015

Concert Seattle Vancouver 2015

Concert Seattle
Vancouver 2015

Concert Dresden Berlin 2015

Concert Dresden
Berlin 2015

Concert Chile 2014

Concert Chile 2014