În prezența a unor specialiști de renume din domeniul neurologiei, in 21 noiembrie  s-a inaugurat Centrul de epilepsie si monitorizare EEG în cadrul Policlinicii Arcadia – Centrul Medical Bucovina (CMB), situată în str. Zamcei, nr. 21 bis din municipiul Suceava. Centrul face parte din proiectul Telemedicină în Epilepsie în România, un proiect realizat cu sprijinul Asociației Cluburilor Lions din Cluj-Napoca și finanțat prin turneul caritabil al World Doctors Orchestra în România care a concertat în Cluj-Napoca, Braşov și Bucureşti.
Proiectul Telemedicină în Epilepsie a luat naștere la inițiativa unor medici și a membrilor cluburilor Lions din Cluj-Napoca încă din 2013, cu dorința de a oferi șansa unui diagnostic și tratament corect, precum și cât mai timpuriu persoanelor cu epilepsie. După 3 ani de pregătiri și după turneul World Doctors Orchestra din luna mai 2016, au fost achiziționate patru aparate video EEG performante, care au fost oferite în comodat unor medici neurologi ce au dorit să se implice cu multă responsabilitate în acest proiect.

Astfel, unul din cele patru centre de epilepsie și monitorizare EEG s-a înființat în Suceava, în cadrul Policlinicii Arcadia CMB – Centrul Medical Bucovina, în care va lucra o echipă de neurologi adulți și neurologi pediatri, din care fac parte Dr. Irina Moisei-Constantinescu, Dr. Tatiana Bardan, Dr. Alina Ghiață, Dr. Maria Stănescu, Dr. Mihaela Ciobanu și Dr.Ana Miron.
La conferița de presă de azi, care a marcat inaugurarea Centrului de epilepsie si monitorizare EEG de la Suceava, au participat medicul neurolog Bogdan Florea din Cluj-Napoca, inițiatorul proiectului Telemedicină în Epilepsie în România, şi medicul Irina Oana Moisei-Constantinescu, doctor în neuroștiințe care după 10 ani de experiență în presigioasele spitale din Geneva, Elveția, revine în România unde va fi coordonatorul Centrului de epilepsie si monitorizare EEG din cadrul Arcadia CMB.

Cel de-al doilea centru de epilepsie si monitorizare EEG din cadrul proiectului ‘Telemedicina in Epilepsie’, al cluburilor Lions, a fost inaugurat astazi la Suceava.

CategoryNoutati

© 2016 - Epilepsy.ro by Lions Club

Telefon de contact        +40-371-783-270